Всяка вечер започваме рутинната процедура за къпане в нашата къща с една и съща цел: децата да са чисти и готови за лягане във ваната.

Теоретично това изглежда изпълнимо. От друга страна, опитите за успокояване на малките деца са трудни, когато те възприемат времето за къпане като време да се плискат и да играят във водата с любимите си играчки.

В много от вечерите опитът да накараме всички да си легнат може да има обратен ефект.

Особено бебетата и малките деца се нуждаят от структурирана рутина, която да ги подготви за успокояване във ваната през нощта.Така като родителите пазаруват от един и съши онлайн магазин за памперси, например,така за малкото дете е важно да има еднаквост в последователността на режима.

Времето за къпане може да се използва, за да се помогне на бебето или малкото дете да се подготви за лягане.

Поддържайте редовен график.

Последователният график за определяне на очакванията всяка вечер трябва да бъде на първо място в списъка ви с рутинния план за времето за къпане на деца. За да се приспособят истински към циркадния ритъм, който регулира цикъла на сън и бодърстване, бебетата и малките деца трябва да се научат да усещат график. Всяка седмица се опитвайте да се придържате към един и същи ден и час за къпане. Къпането всяка втора вечер, например в 18:00 ч., ще помогне на бебето ви да предвиди какво ще се случи след това.

За да помогнем на децата си да асоциират всичко, което включва рутинното лягане, обичаме да използваме 4-те „Б“ на лягането, които нашият педиатър въведе: баня, четкане, книжки и лягане.

Изберете продукти за баня, които са релаксиращи.

Използването на продукти, които успокояват бебето по време на къпане, е един от най-простите начини да започнете да приспивате бебето за сън. Безопасните за бебето шампоани, балсами и лосиони са от съществено значение за чувствителната кожа. Родителите трябва също така да търсят шампоани и измиващи продукти за тяло с релаксиращи аромати като лавандула, лайка или алое, както и лосиони, които овлажняват без агресивни химикали, за да поддържат чувствителната кожа на бебето комфортно през цялата нощ.

Бебешки душгел с грижа за бебешката кожа, който съществува вече от много години, разбира стойността на иновациите. Може би си спомняте техния чист аромат от оригиналната им продуктова линия с бебешки аромати: нежен, без сълзи и хипоалергенен. Бебешките душгелове преформулират продуктите си, за да отговорят на химическа безопасност, като използва естествени съставки без сулфати, минерални масла, оцветители, парабени, фталати, талк и ланолин. Така че, когато става въпрос за безопасността на бебето, майките и татковците могат да се притесняват малко по-малко за всички неща от списъка със задачите си.

Бебешките душгелове предлагат широка гама от възможности, включително:

– Почистващ гел, лосион и кремообразно олио

– Подходящ за къпане и хидратиране на деца с нормална до суха кожа.

– Маслото от камелия и коренът от зефир се използват за овлажняване и успокояване на сухата кожа, като същевременно намаляват възпаленията.

– Аромат на лавандула (успокояващ измиващ продукт и лосион за подготовка за лягане)

– Съдържа успокояващи съставки като лавандула, лайка и алое, които поддържат кожата хидратирана и овлажнена, докато приспиват бебето.

– За измиване и овлажняване на нормална до суха кожа през нощта

– Аромат на лавандула за успокояване и отпускане на бебето, което води до сладки сънища и по-кратко време за лягане.

– Мирише на сладко лютиче (2-1 Измиващ лосион за тяло и овлажняващ лосион)

– Масло от невен, кокосово масло и масло от карите се използват за успокояване и осигуряване на комфорт на кожата.

– За почистване и овлажняване на суха или чувствителна кожа този продукт е идеален.

– Хипоалергенен, дерматологично тестван и нежен към деликатната бебешка кожа

В допълнение към избора на успокояващо средство за измиване на ваната, родителите могат да включат допълнителни съвети за времето за къпане, за да насърчат цялостното успокояващо преживяване във ваната и да гарантират, че малките деца я свързват с време за релаксация, а не с пръскане и активност.

По време на нощните бани избягвайте прекалено стимулиращите играчки.

Вместо шумни, разсейващи играчки за вода, изберете играчки, които насърчават детето да се отпусне, като например подреждане на чаши за внимателно пресичане и изливане на вода напред-назад.

Следете за нивото и температурата на водата.

За да избегнете големи бъркотии, поддържайте нивото на водата ниско. За да създадете релаксиращо време за къпане, настройте температурата на хладка до топла вода, тъй като горещата вода може да изсуши раздразнената кожа, а студената вода може да бъде твърде рязка и да попречи на децата да се отпуснат.

Ограничете се до прости дейности.

Позволете на детето да издухва балончета, да плува по гръб (с опора, ако е необходимо) или просто да върти водата по релаксиращ начин.

Включете масаж във ваната.

Когато миете косата на малчугана, направете му лек масаж на скалпа, за да отпуснете ума и тялото му и да го подготвите да заспи в леглото си.

Простите промени във времето за къпане, като например последователен график, успокояващи продукти за грижа за бебето и успокояващо измиване, могат да имат голямо значение за успокояването на децата ви за лягане и да ви дадат така необходимата почивка в края на дългия ден с малки деца.

By