Развлечения

Интересни дизайни с перголи

Предлагаме ви да разгледаме няколко интересни начина за поставяне на перголи!

Три твърди стени…

Докато традиционната пергола има четири (или повече) ъглови подпори, отворени към елементите, можете да изградите стени от три от страните с дървена ламперия, за да я оградите малко, дори ако държите покрива отворен. Добра идея е да заложите на пергола със стени, ако имате силен вятър или шум от трафик, идващ от едната страна или или ако просто искате малко уединение. Това работи най-добре при по-големи перголи, за да избегнете вида на автобусния навес, и, разбира се, можете да украсите стените си с градински предмети на изкуството, саксии с живи растения и други.

Заложете на максималният размер

Какъв е максималният размер на една пергола? Е, на теория може да бъде всичко до площта на градината или двора, стига да е конструктивно стабилно. Голяма пергола в непосредствена близост до къщата е интелигентна алтернатива на зимна градина, особено комбинирана с врати за вътрешен двор. Наистина може да се почувства като друга стая, но с усещане за открито, което зимните градини никога не постигат. Големината отваря и вашите възможности. Можете да я напълните с градински мебели, трапезни маси и трапезни столове, килими за открито и принадлежности за готвене като барбекюта и пещи за пица за идеалното пространство за релакс и забавление.

Засадете глициния и други висящи растения

Има ли по-добра фойерверка с цветя от глициния, висяща през гредите на пергола? Тези радостни лилави цветя омекотяват всички твърди ръбове на структурата ви и се люлеят от бриз, създавайки релаксиращо настроение, сякаш се носите в морето. Те могат да висят доста далеч, така че това е за пергола с висок таван и дори тогава ще трябва да се държите отгоре (или трябва да кажем да държите под нея) с малко разумно подрязване, но нямате нужда диплома по градинарство, за да знаете кога е подходящият момент.

Пространство за един

Може да изберете и другата крайност – пергола само за вас. С достатъчно място за стол и може би малък рафт за чаша и лед фенер, това може да бъде вашето собствено малко място, където да се измъкнете от стреса на деня под сянката на покрива, заобиколени от вашата безупречна градина.

Половината декинг

И накрая, перголата може лесно да покрие половината от площта на вашата настилка или вътрешен двор, оставяйки ви солиден под. Сянката на покрива й ще запази характера на външното пространство, което толкова обичате. Това е идеален избор за дъждовни летни дни, когато просто не искате да влизате в къщата – така или иначе има красота и спокойствие в това да сте на открито дори и в дъжда. Перголата също така ще даде на вашите гости привлекателна перспектива да ви посещават по-често.

От семпли до богато украсени, спокойни уединения с флорални фестони, перголите могат да бъде каквато вие поискате. Разгледайте продуктовите каталози на онлайн и офлайн магазините за градински елементи, за да намерите решения, които да поставите в и около вашата пергола, за да завършите външния вид.

Коментарите са изключени за Интересни дизайни с перголи