Развлечения

Макарони на фурна – кога и как да приготвяме

Знаете ли, защо пастата произхожда от Италия и е част от начина на хранене на всеки италианец или италианка? Интересното е, че дори да се хапва много често, тя никога не омръзва, защото съдържа – високо качество на продуктите, специални сосове, сложни подправки и всичко това й придава автентичен вкус!

Съществуват много начини за приготвяне на макарони на фурна, един от тях е в днешната рецепта, с която ще ви запознаем:

Макарони на фурна със сирене

Нека съберем всички продукти и да се приготвим. За целта ще ви е нужна една опаковка макарони, 100 г. брашно, 2-3 яйца, 300 гр. мляко и 400 гр. сирене (може да използвате извара), малко лук на прах, сол и черен пипер, лют сос, зелено чили

Начин на приготвяне:

Преди да направите сос от сирене, трябва да приготвите пастата. За целта оставете да заври голяма тенджера (минимум 4 литра) подсолена вода и варете пастата до омекване.

Внимавайте да не преварите пастата. Когато сте готови, просто източете водата; няма нуждаете от изплакване на сварените макарони.

Поставете празната тенджера обратно на котлона и разтопете маслото до получаване на пяна. След това добавете брашното и гответе, докато шупне, около минута.

След това изсипете млякото и оставете сместа да заври. После свалете тигана от котлона и добавете сиренето. Разбъркайте, докато сиренето се разтопи.

Накрая може да добавите паста. Добавете варената паста, докато се покрие със сос от сирене.

В този момент можете да подправите с малко лук на прах, сол и черен пипер, лют сос, зелено чили, каквото имате в тенджерата с макарони и сирене.

Изсипете пастата от сирене в 1 1/2 литър тиган или разделете в по-малки, подходящи за фурна тави за отделни порции Mac и сирене. (Ако печете на малки порции, печете в тава за по-лесно боравене.)

За да направите чеснови крутони, имате опции. Маслото се разтопява също толкова лесно в микровълновата печка, колкото и на котлона в тиган.

Разтопете маслото и добавете малко смлян чесън. След това смесете галетата и се уверете, че всичко е добре смесено. Разпределете галетата, върху пастата.

Печете на 350 градуса, докато мехурчетата от соса и галетата станат златистокафяви и се запържат. В зависимост от големината на тенджерата пастата и сиренето трябва да са готови за 30-40 минути.

Бон Апетит!

Източник: https://gozbite.com

Коментарите са изключени за Макарони на фурна – кога и как да приготвяме