Ако се чудите дали е възможно да преработите малка баня, така че тя да изглежда просторна, обърнете внимание на съветите, които ще ви дадем. Има малки хитринки, които могат да придадат на вашата малка баня луксозно и просторно усещане, като същевременно тя ще притежава всички необходими принадлежности.

Мивката може да заеме голяма част от пространството в банята ви. Стилна и красива ъглова мивка ще спести много място в банята ви и ще отвори пространство за други необходими за една баня мебели.

Монтирането на крана на стената на банята заема по-малко място, отваряйки зоната в общата тоалетна.

В случай, че банята е в нова сграда, може да предвидите ниши в стената, които да бъдат използвани за най-често използваните миещи препарати и принадлежности за баня.

Монтирането на дозатор на стената, също би могло да спести пространство в малката ви баня, защото няма да имате нужда от стилажи за течен сапун и душ гел. Държачите за кърпи и хавлии, също са удобно решение за малка баня, в която няма възможност за отделни шкафове за това.

Как да направим малка баня да изглежда по-голяма?

С някои фундаментални и минималистични промени вашата малка баня може да постигне по-забележим външен вид и илюзия за пространство.

Монтирането на голямо огледало дава илюзия за пространство и ще отразява повече светлина в банята. Огледалата с по-голям размер могат да бъдат чудесен вариант с лесна инсталация.

Докато обмисляте дизайна на банята, шкафът с огледало предлага много предимства. Въпреки това, те могат да заемат много място. Ние предлагаме шкафове за тоалетни принадлежности, които се предлагат с мивка или конзолен плот, които ще дадат на вашата баня повече пространство.

При избора на цветовете също трябва да имате предвид, че някой цветове създават илюзията за пространство. Заложете на по-светли тонове и в никакъв случай на шарени и ярки.

Източник: https://www.novini.org/2021/05/blog-post_87.html

By