Декорацията на дома отразява личността на човек или семейство. Затова е необходимо да вложим много мисъл в избора на мебели, картини и аксесоари. Важно е да създадете баланс и хармония между всички стаи в дома и това да се харесва на всички членове на дома.

Един от най-използваните предмети в декорацията са картините, с тяхна помощ е лесно да се трансформират различните стени на дома в по-хармонични и приветливи пространства, които предават начина на живот и интересите на обитателите на къщата.

На пазара се предлагат снимки с различни дизайни и стилове, но е необходимо да ги вдъхнете със собствената си индивидуалност, за да постигнете енергия във всяка стая.

С течение на времето минималистичното изкуство е главният герой на домовете. Изчезнаха картините с пейзажи, лодки и полета с цветя. Сега модерните платна с геометрични фигури, абстрактно изкуство или прости концепции дават възможност за игра с парчетата и дизайна на къщата.

Разбира се, всичко ще зависи от стила, в който е декорирана къщата, важното е да не я претоварвате с визуални елементи. За любителите на рустик стила е препоръчително да не използвате картини с дървена рамка, тъй като картина, покрита със стъклен лист, е много по-фрапираща, за да не се злоупотребява с дървото като декоративен елемент.

Картините са декоративни елементи за подобряване, те могат да бъдат поставени в почти всяка стая или среда. Въпреки това, най-добре е да ги поставите в работни зони, в дневни и коридори, за да балансирате като цяло цветовата гама на съседните зони. Например ако една стая има зелени мебели, можем да използваме визуална последователност от коридора или антрето, където стените могат да съдържат история с картини в различни нюанси на зеленото.

Използването на картини създава усещането за по-голям простор в стаята, така че не е необходимо да използвате много картини, трябва само да изберете ефектно платно с достатъчен размер, за да осигурите необходимата дълбочина на помещението.

Избор

Когато избирате, е важно да си зададете три ключови въпроса. За кого е? Отговорът ще зависи от избора по преценка или вкус на собственика на средата. Вторият въпрос е къде ще бъде поставена? Това ни помага да проверим размерите на рамките, които да изберем. И последното, не по-малко важно е да знаете какво искате да предадете? Темата или значението, което искате да придадете на пространството, ще зависи от това.

Можете също да играете с комбинацията и, или контраста на цветовете и текстурите в стаята, за да вземете окончателното решение. Важно е да знаем, че картините не трябва да се използват като пълнеж на свободен отвор в стената, който не знаем как да запълним, важно е да визуализираме и планираме правилното пространство.

По същия начин цветът е важен фактор при избора на платно, тъй като то трябва да се комбинира идеално с останалата част от декорацията на къщата.

Размер

Картините като аксесоари за декорация имат голям принос за предаване на личността на обитателите на къщата и имат за цел да повишат възприятието на сетивата на посетителите.

Що се отнася до мерките, няма конкретно правило. Можете да използвате макси рамка, която покрива практически цялата стена, или няколко рамки с различни размери, поставени на случаен принцип. Важното е, че концепцията е проучена за постигане на определен ефект.

By