Ето защо е полезно да държите парите си в няколко институции.

Хората откриват банкови сметки за различни цели. Може да откриете спестовна сметка, за да поддържате на сигурно място спешния си фонд, разплащателна сметка, с която да плащате сметките си, и депозита за по-дългосрочни спестявания.

Нерядко хората държат всичките си сметки в една и съща банка, а това може да улесни управлението им. Но ето няколко предимства, които можете да извлечете, ако откриете сметки в повече от една банка.

Можете да имате по-лесен достъп до парите си

Банката, която е удобна за вашия дом, може да не е близо до офиса ви. И това е още една причина да обмислите използването на повече от една банка. По този начин ще имате по-лесен достъп до банкомати и други ресурси при необходимост. Освен това, ако пътувате много по работа, може да ви е от полза да си откриете сметка във втора банка – такава с повече офиси в местата, които обикновено посещавате.

Получавате защита в случай на прекъсване на работата на една банка.

Не е необичайно някоя банка да има технически проблеми, които правят банкоматите ѝ неизползваеми за определен период от време. Онлайн банките могат да имат подобни проблеми. Уебсайтовете могат да се сринат или да се повредят функции, които пречат на клиентите да имат достъп до парите си, когато имат нужда от тях. Предимството на това да имате сметка в повече от една банка е, че ако една институция има проблеми, имате резервен вариант, тъй като вероятността няколко банки да имат прекъсвания по едно и също време е по-малка.

Как да намерите правилните банки

Ако се интересувате от откриване на сметка в друга банка (или в две), трябва да търсите определени предимства:

Удобно работно време (ако откривате сметка във физическа банка)

Отлично обслужване на клиентите

Конкурентни лихвени проценти

Минимални такси за сметка

Заслужава си да направите проучване, преди да си откриете друга банкова сметка, така че освен да се поразровите онлайн, поговорете с познатите си за техния опит с банкирането. Понякога изслушването на разкази от първа ръка е най-добрият начин да ограничите избора си и да изберете подходящата за вас банка.

Източник: jet-credit.com

By