Разни

7 техники за актуализиране на стари мебели

Старите мебели могат да бъдат преобразени по много начини, за да получат нов живот. Техниките за актуализиране на стари мебели са много разнообразни и могат да включват боядисване, облицоване, добавяне на декоративни елементи и много други.

7 техники за актуализиране на стари мебели

В тази статия ще ви представим някои от най-популярните техники за актуализиране на стари мебели, които ще ви помогнат да превърнете вашето обзавеждане в нещо ново и интересно. Ако в крайна сметка не си харесате нищо, винаги може да наемете фирма за Извозване на мебели София.

Салфетна техника

Салфетната техника може да се прилага върху сравнително малки повърхности, тъй като е трудна, изключително натоварваща работа. Освен това салфетките трябва да са с еднаква шарка, за да покриват повърхностите, а това често е най-голямото предизвикателство. Подобно на декупажа, при салфетната техника се използва лепило, но то се използва само за фиксиране на изображението, тъй като след това остатъците от салфетката се премахват чрез триене на повърхността.

Техника за прехвърляне на изображение

По принцип тази техника се използва за персонализиране на обекти, тъй като чрез нея могат да се отпечатват всякакви изображения. Тя е подходяща, дори и върху фотографска хартия или всякакъв друг вид хартиена подложка.

Тапети за мебели

Мебелният тапет е специално създаден за нанасяне върху дърво, притежаващ устойчивост и висока издръжливост във времето. За да се постави тапетът за дърво обаче е необходимо да се направят ремонти, свързани с носещия слой, така че да няма пукнатини, празнини или дупки.

Рисуване върху дърво

Ако искате да ремонтирате мебел, но нито една от горните идеи не ви харесва, тогава може би идеята за боядисване на мебелите е най-добрата. Ще ви трябват устойчиви на пренасяне, вода и почистване бои, така че избраният от вас модел да има дълъг живот.

Тапицерия на столове и дивани

Едно от ефективните решения, които могат да се използват за обновяване на мебели, е тапицирането им. За съжаление, този процес не може да се извърши вътрешно, тъй като изисква специални инструменти за това, както и специфични материали, до които в момента нямаме достъп. Тапицерията може да бъде направена с текстилни материали или с помощта на естествена или екологична кожа, което води до крайните мебели напълно и напълно различни от оригиналните.

Изрезки от плат

Това е сравнително нов начин за декориране и възстановяване на стари мебели. Той се свежда до залепването на изрезки от плат към мебелите. За целта ще трябва да изберете качествени, нови, бездефектни платове, които да залепите върху повърхността на мебелите, които искате да реставрирате.

Нанасяне на метална боя за „патина на времето“

Ако искате да възстановите мебелите, но без да губите същността им, тогава може да се обърнете към боята, която имитира хода на времето, а именно металната боя. Ще ви трябват специални четки за такива покрития, но в крайна сметка ще видите, че всички усилия за създаване на такъв ефект ще се отплатят.

Източник: EVRO.CENTER

Коментарите са изключени за 7 техники за актуализиране на стари мебели