«A room for London» – мини-хотел с панорамна гледка към Лондон

113Този стилизиран мини-хотел е разположен на Лондонската брегова линия, с прекрасен изглед към столицата на Великобритания. Той е създаден в тясно сътрудничество между британското архитектурно студио David Kohn architects и Фиона Банер. Сградата имитира и то успешно старинна дървена лодка, която се извисява над Queen Elizabeth Hall. Мини -хотела «A room for London» предлага на посетителите на града временно убежище с една спалня и естествено, живописната гледка към историческата част от старият град.
Напълно логично, странната структура става победител в конкурса за най-добра оферта за надстройка към една от най-известните обекти в столицата на Великобритания. Хотелът-лодка всъщност възпроизвежда със своя външен вид всеизвестната лодка на капитан Джоузеф Конрад. Неговото пътешествие е извършено през далечната 1890-та година в Конго и за него може да прочетете в книгата „Сърцето на тъмнината“ («Heart of darkness»).
От горната и долната палуба на лодката се открива прекрасна панорамна гледка към Лондон. Можете да видите без проблем Биг Бен и Бъкингамският дворец – обекти, които са невероятни и може да им се наслаждавате както денем, така и нощем. Пирамидалната мачта на хотела-лодка се извисява на същата височина с една от големите забележителности на град Лондон – камбанарията на църквата на Христос.
 

Вътре в мини-хотела е доразвита идеята за старинен кораб с тази съществена разлика, че на посетителите им се предлагат широк спектър от необходимите удобства на съвременният живот, както е във всеки един добър хотел.
Изготвените по специална поръчка мебели са хармонично интегрирани в минималистичната жилищна среда. А над главната част от мини-хотела има разположена малка библиотека с падаща стълба.
В момента мини-хотела «A room for London» предлага скромно градско обитание за всеки, който желае да се нареди на опашката.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *