113Този стилизиран мини-хотел е разположен на Лондонската брегова линия, с прекрасен изглед към столицата на Великобритания. Той е създаден в тясно сътрудничество между британското архитектурно студио David Kohn architects и Фиона Банер. Сградата имитира и то успешно старинна дървена лодка, която се извисява над Queen Elizabeth Hall. Мини -хотела «A room for London» предлага на посетителите на града временно убежище с една спалня и естествено, живописната гледка към историческата част от старият град.
Напълно логично, странната структура става победител в конкурса за най-добра оферта за надстройка към една от най-известните обекти в столицата на Великобритания. Хотелът-лодка всъщност възпроизвежда със своя външен вид всеизвестната лодка на капитан Джоузеф Конрад. Неговото пътешествие е извършено през далечната 1890-та година в Конго и за него може да прочетете в книгата „Сърцето на тъмнината“ («Heart of darkness»).
От горната и долната палуба на лодката се открива прекрасна панорамна гледка към Лондон. Можете да видите без проблем Биг Бен и Бъкингамският дворец – обекти, които са невероятни и може да им се наслаждавате както денем, така и нощем. Пирамидалната мачта на хотела-лодка се извисява на същата височина с една от големите забележителности на град Лондон – камбанарията на църквата на Христос.
 

Вътре в мини-хотела е доразвита идеята за старинен кораб с тази съществена разлика, че на посетителите им се предлагат широк спектър от необходимите удобства на съвременният живот, както е във всеки един добър хотел.
Изготвените по специална поръчка мебели са хармонично интегрирани в минималистичната жилищна среда. А над главната част от мини-хотела има разположена малка библиотека с падаща стълба.
В момента мини-хотела «A room for London» предлага скромно градско обитание за всеки, който желае да се нареди на опашката.
 

By