Ски облекло
Ски облекло

Ако някога сте се спускали по ски пистата, вероятно сте виждали скиори, облечени в множество дрехи. Има три основни типа ски облекло: якета, панталони и чорапи. Всички са предназначени да ви държат топло и сухо, като повечето са с функционално предназначение. Най-добрият начин да разберете от какъв тип ски облекло се нуждаете е да разберете вашите нужди и вашата дестинация.

Какво да имаме предвид, когато избираме?

Първо, погледнете прогнозата за времето и планирайте според нея. Ако ще бъде студено и снежно, уверете се, че имате достатъчно слоеве, за да ви стоплят. След като сте подредили дрехите си, не забравяйте за аксесоарите! Добрият чифт ръкавици със или без пръсти е от съществено значение, за да поддържате ръцете си топли, а гетите или шалът могат да ви помогнат да защитите лицето си от атмосферните влияния. Шапка също е добра идея, особено ако има парчета за уши или други вградени елементи.

Ски облекло - дрехи

Подходящото ски облекло може да направи всичко различно, когато сте навън по пистите. Искате да можете да се движите свободно и да останете на топло, сухо и удобно. слоевете са ключови, когато става въпрос за ски дрехи. Основен слой от мериносова вълна или синтетичен материал ще ви помогне да отделите потта и ще ви стопли дори когато сте мокри. Изолираният междинен слой ще добави още един слой топлина, а водоустойчивият външен слой е от съществено значение за предпазване от външни елементи.

Скиорско яке

Първият слой в скиорското яке е основата. Това е лека материя, която предпазва тялото ви от натрупване на влага. Той също така служи като термична бариера..

Следващият слой нагоре е междинният слой. Средният сноубордист или скиор може да се възползва от поларен или синтетичен слой. В зависимост от климата може да изберете по-леко яке или напълно водоустойчиво. Можете да изберете меко яке, което има тънък основен слой, за да ви държи относително топло.

Ски панталони

Ски панталоните са изолирани със слой устойчив на сняг материал. Те са предназначени да ви стоплят и имат вентилационен отвор с цип, който позволява на въздуха да циркулира. Независимо дали решите да носите чифт зимни панталони или само якето, ще искате да проверите дали пасват правилно.

Ски облекло - аксесоари

Най-важното нещо, което трябва да имате предвид е, че ще трябва да сте готови за всякакви метеорологични условия. Не е необичайно градовете да имат температури, които са с двадесет градуса по-високи от склоновете.

Слънцезащита

Макар много хора да смятат, че слънцето е вредно за кожата само през лятото, това съвсем не е така. Всъщност, дори слабото зимно слънце на ски пистите може да причини слънчево изгаряне, както и да облъчи кожата със свободни радикали. Ето защо, е важно да използвате слънцезащита поне за лицето си, за да се предпазите от изгаряне и други вреди. Освен това, не забравяйте да се снабдите и с чифт качествени слънчеви очила, тъй като слънцето, в комбинация със снега, могат да замъглят зрението и да раздразнят очите, заради отблясъци и твърде много светлина.

By