Популярни цветя
Разни

Популярни цветя за аранжировки

Ако търсите аранжировки с цветя, попаднали сте на правилното място. Ето няколко популярни аранжировки с цветя. В зависимост от вашите предпочитания, можете да използвате едно от тези цветя във всякакъв вид аранжировка. Те имат огромно разнообразие от цветове и са еднакво гъвкави. Всички те със сигурност ще бъдат хит сред приятелите ви. Да започнем с най-популярните цветя.

Маргаритки

Общото наименование „маргаритка“ идва от староанглийската фраза „Daes eage“, което означава „дневно око“. Това е подходящо име за цветето, защото маргаритките затварят венчелистчетата си през нощта и ги отварят отново на сутринта. В допълнение към тяхната гъвкавост, маргаритките са и устойчиви цветя, което означава, че могат да оцелеят във всеки климат и да процъфтяват във всяка ситуация. Маргаритките правят популярни цветни аранжировки заради дълголетието и красотата си.

Популярни цветя - маргаритки

Лилии

Лилиите са популярни в цветните аранжировки по много причини. Пресните лилии имат дълъг живот във ваза от около две седмици. Има обаче определени фактори, които могат да съкратят живота на аранжировката на лилиите. На първо място, свежите лилии съдържат прашец, който е вреден за хора с алергии. В допълнение, те също са силно отровни за домашни любимци и котки, така че трябва да се купуват под формата на пъпки, за да се гарантира свежест.

Популярни цветя - Лилии

Гербери

Герберите имат ярки, цветни венчелистчета, които могат да варират от бяло до розово и се предлагат в много разновидности. Техните цветни глави обикновено са между пет и петнадесет сантиметра в диаметър и се предлагат в единични, полу-двойни, двойни разновидности. Герберите цъфтят в края на пролетта, след преминаване на заплахата от замръзване. Герберите се радват на много светлина и не обичат силната топлина.

Популярни цветя - гербери

Лалета

Аранжировка от лалета крещи пролет. Цветята идват в различни етапи на цъфтеж, добавяйки дълбочина и текстура към вазата. Тази проста, но елегантна аранжировка работи добре и с други цветя, като лилии или рози. Изберете ваза с широко гърло, тъй като това ще даде на вашия букет точното количество разпространение. Класическата форма на ваза също ще добави към вечната естетика. За да се възползвате максимално от аранжировката си, добавете панделка.

Популярни цветя - лалета

Люляк

Люлякът е многогодишно растение с дълъг период на цъфтеж и красиви цветове. Това цвете е най-добре съчетано с лоза клематис. Стъблата на цветята на люляка са сърцевидни и плътни, което ги прави отличен избор за цветни аранжировки. Техните лавандулово-лилави цветове избледняват до розови с напредването на сезона. Те трябва да се режат под ъгъл от 45 градуса всеки път, когато сменяте водата във вазата.

Популярни цветя - люляк

Карамфили

Разнообразието от цветове и значения на карамфилите варира. Светлочервените карамфили представляват възхищение, докато тъмночервените се свързват с дълбока любов. Светло и тъмночервените карамфили предават различни послания, но и двата са еднакво красиви в цветни аранжировки. Цветовете на карамфилите могат да бъдат смесени заедно във флорална композиция за уникален външен вид.

Популярни цветя - карамфили

В България има много доставчици на цветя, но потребителите са изключително доволни от Top Flowers, които ще доставят желания букет до всяка точка на страната. За да разгледаш тяхното богато портфолио, последвай линка.

Изображения: Wikipedia

Коментарите са изключени за Популярни цветя за аранжировки