Нещо за теб

Черните плочки за банята – за и против

Как ще изглежда банята с черни плочки? Много хора се опасяват, че помещението ще стане прекалено тъмно такава разцветка. Днес ще опровергаем този предразсъдък и ще докажем, че черните плочки за баня са стилно и модерно решение.
Черно и бяло – въплъщение на елегантност
Комбинацията от бяло и черно се смята за класика при облеклата. Прилагането на този принцип важи и при облицоването на банята. Само е важно да изберете правилната цветова пропорция.
Ако банята ви има преобладаващи черни повърхности, белият санитарен фаянс подчертава дълбочина на цвета им. От друга страна доминира бялото можете спокойно да купите черна тоалетна, биде, мивка и те ще имат луксозно излъчване.
Осветлението е важно, защото черният цвят поглъща светлината.  Това не означава да прекалите с осветителните тела. Можете да увеличите нивото на осветление в помещението, като поставите едно голямо огледало.
Спазването на пропорциите е ключът към хармония
Бялото и черното като цвят се комбинират идеално с червено и други ярки и сочни цветове. Но е необходимо да се следват правилото: акцентите в банята не трябва да са много. Ако стаята е малка другите цветове не трябва да покриват повече от една трета от всички повърхности. Като цяло, черното в банята ви трябва да е две-трети от повърхността. Следвате ли това правило можете да създадете в банята хармонична среда, благоприятна за спокойствие и комфорт.
Игра с черни плочки в банята: Опции за подреждане
В една снежнобяла баня черните плочки изглеждат ефективно, но трябва да изберете най-подходящия начин на монтаж. Не ограничавайте въображението си, защото могат да се получат най-различни уникални рисунки. Можете да отидете и в другата посока – да не си играете с разположението или създаването на картинки и ромбове. Когато облицовате банята с черни плочки просто използвайте контрастен варов разтвор. Това допринася за хармонизиране на атмосферата в помещението.

Коментарите са изключени за Черните плочки за банята – за и против