Отдавна са отминали дните, когато за жената с пищни форми е било трудно да се сдобие с модерни дрехи. Съвременните дизайнери не лишават никой от богато съдържание в гардероба. Такова е и в крак с модните тенденции.

Как да избираме дамски дрехи за едри жени и по-конкретно как да се спрем на дамски якета големи размери, научете сега:

Как да изберем стил

Коженото яке е не само модерно, но и практично. През пролетта и есента то, не само ще ви помогне да изглеждате красиво, но и ще ви предпази от дъжд и вятър. Наред с това, тази дреха е подходяща за жени от всяка възраст, които винаги искат да изглеждат модерно и елегантно.

Изборът на модели и стилове е толкова голям, че понякога покупката на яке се забавя с дни. Всъщност при избора на кожени дамски якета големи размери трябва да се ръководите от едно правило: Такова яке, визуално не трябва да увеличава обема на фигурата.

Когато избирате, трябва да вземете предвид някои от характеристиките на фигурата си:

Ако сте с тънки крака и широка талия (тази форма се нарича още „ябълка“) е по-добре да изберете модели, които прикриват бедрата и не се фокусира , върху линията на корема. Якетата с висока талия ще изглеждат страхотно.

За дамите с голям ханша е по-добре да изберат модели, които са разширени в долната част. Визуално те ще помогнат за намаляване на бедрата и задните части.

Ако жената има красиви гърди (но не много големи), това може да се подчертае с голяма, неправилна яка. Подобен трик ще отклони вниманието от пълният ханш и корема.

За жена с фигура тип пясъчен часовник, коженото яке с колан е идеално. Тук, по-добре е такова да е с шнур, отколкото с катарама.

На пълна фигура с пълни бедра якето с дължина на ръкав три четвърти изглежда добре. С дълги ръкави, моделът ще отвлича вниманието от допълнителните сантиметри под кръста.

С висок ръст и пълни ръце, якетата с широчина в мишницата ще изглеждат добре. Те ще скрият няколко излишни килограма.

Ако гърдите са високи и пълни, а бедрата са със средни размери, може да изберете модел на съкратено яке. Такъв се нарича още бомбе.

Съществуват и по-универсални модели, които изглеждат женствено и елегантно на всички едри жени

Модерните кожени якета визуално правят фигурата по-слаба, благодарение на асиметричния цип. В същото време може да изберете модел с обикновен ръкав и дори да моделирате тип „прилеп“.

Класическите модели също са популярни. Такива може да са прави или леко вталени, с ясни вертикални линии и отсъствие на много детайли. Тези якета са подходящи да скрият някои допълнителни сантиметри на фигурата.

Кой цвят яке да изберете

Гамата от цветове за есенни дамски якета големи размери е много обширна. Вече не е необходимо да купувате скучния черен цвят, който визуално намалява обема на фигурата. На мода се появиха и много други интересни нюанси. Те са:

Шоколад;

Патладжан;

Тъмносин;

Бордо;

Смарагд;

Лилаво;

Тъмнозелено;

Джинджифил;

Може, също така да изберете по-светли нюанси, но не бели, сини или розови. Стилистите в модата препоръчват бежово, горчица, перлено. Тези цветове за връхни дрехи изглеждат страхотно на всяка пълничка жена. Отличен вариант са и моделите в кафе, горчица, теракота. Колекциите днес буквално са пълни с цветя. Важно е, да изберете яке по такъв начин, че да съответства на елементите, които ще носите. На първо място – с обувки и чанта.

След като се опитате да носите кожено яке, бързо свиквате. Осъзнавайки, че е удобно, практично и винаги изглежда страхотно. В крайна сметка подобна връхна дреха не само ще ви спаси от лошото време, но ще ви помогне да прикриете понякога допълнителния обем на фигурата, при това, дори да си създадете отлично настроение. Дамите от всякакъв размер мечтаят за подобна модна придобивка.

Вземете я и вие от колекцията на loveyourcurvy.com!

By