Носенето на отговорност за кредитна карта в портфейла ви не е решение, което трябва да вземете лекомислено. Кредитните карти могат да бъдат решаващ компонент в изграждането на кредит и могат да носят допълнителни предимства като парични награди и точки за полети, но те също могат да действат като входна точка за преразход, дълг и високи лихви.

След като сте в тази дупка, изкопаването на пътя може да бъде трудно. Изследванията показват, че по-младите поколения стават все по-склонни да избягват използването на кредитни карти , вместо да рискуват да управляват неправилно кредитна карта и да изпадат в дългове.

Но тъй като кредитните карти предлагат защита, удобство и други предимства, обикновено е разумна идея да отворите поне един акаунт. И така, как да разберете дали отварянето на кредитна линия вероятно ще ви помогне или ще навреди финансово? Всичко зависи от вашите лични финансови обстоятелства, цели и колко добре можете да управлявате кредитна карта.

Отговорното използване на кредитна карта е един от най-добрите начини за изграждане на силна кредитна история – нещо, което може да ви помогне да постигнете най-благоприятните лихвени проценти по големи заеми за автомобили и ипотеки, да плащате по-малко за застраховки, да получите достъп до повече възможности за жилище и др. С други думи, изграждането на добър кредит с помощта на кредитна карта може да ви спести много пари с течение на времето.

Въпреки че има много предимства, свързани с кредитните карти, те могат да навредят на кредита ви и да доведат до дълг, ако се управляват неправилно или се използват за преразход.

Кредитните карти могат да бъдат силен инструмент за подобряване на вашия кредитен рейтинг и финансиране на покупки, но те също могат да навредят на вашия резултат и да доведат до дълг, ако не се управляват внимателно.

Ако не сте сигурни дали сте готови за кредитна карта, има други начини за изграждане на кредитна история, които не носят същите рискове за вашето дългосрочно финансово състояние, просто трябва да го откриете.

By