Избор между uPVC и алуминиева дограма за витрина на моден бутик
Избор между uPVC и алуминиева дограма за витрина на моден бутик

Когато ви предстои отваряне на моден бутик, едно от най-важните неща, които да обмислите, е каква витрина да монтирате. Тя трябва да бъде здрава, издръжлива на атмосферни условия и вандализъм и да разкрива цялата прелест на бутика ви.

Изборът между алуминиева и пвц дограма за витрина може да бъде труден, тъй като двата материала предлагат различни предимства. Що се отнася до изолацията, uPVC прозорците могат да предложат по-добри свойства от алуминиевите прозорци. Също така uPVC има по-добри звукоизолиращи свойства от алуминия.

uPVC е форма на пластмаса

uPVC или непластифициран поливинилхлорид е издръжлив и универсален строителен материал, който стана много популярен за рамки за врати и прозорци. Има висока степен на устойчивост на корозия, устойчив е на атмосферни влияния и се почиства лесно. Освен това е устойчив на гниене, мухъл и химическа ерозия.

Въпреки че е здрав материал, той може да бъде податлив на високи температури. UV радиацията може да разруши молекулярните връзки на PVC, причинявайки крехкост. Ниската топлопроводимост на uPVC помага за предотвратяване на конденз по прозорците, които са оставени без надзор.

Избор на дограма за бутик - пвц

Алуминият е издръжлив метал, който се използва широко в строителството. Химическата му стабилност означава, че може да се рециклира отново и отново. Алуминият също е добър проводник на топлина. Образува конденз по повърхностите си, извличайки топлината от дома. Той обаче не е много добър проводник на студ.

Алуминиевите прозорци също се предлагат в голям брой цветове, което означава, че можете да имате цветова схема, която пасва на останалата част от къщата. Освен това са устойчиви на гниене и корозия. Те могат да бъдат оборудвани с усъвършенствани системи за многократно заключване, за да гарантират вашата безопасност.

uPVC има по-добри изолационни свойства от алуминия

uPVC се счита за чудесен материал за изолация. Той е евтин, издръжлив и устойчив на износване. Освен това, това е материал с ниска консумация на енергия.

Алуминият също е чудесен материал за изолация. Той е силен проводник на топлина и има присъща устойчивост на корозия. Освен това е по-малко вероятно да се начупи или обели.

Алуминият е по-малко вероятно да ръждясва или да изгние. Алуминиевите прозорци издържат до 45 години. Той също така осигурява същото ниво на изолация като uPVC.

Избор между uPVC и алуминиева дограма за витрина на моден бутик - алуминий

Предлагат се и алуминиеви прозорци в различни цветове. Те са по-ефективни от uPVC прозорците за по-големи прозорци. Освен това се почистват много лесно и могат да се рециклират многократно.

Възможно е също така да закупите алуминиеви прозорци, които са направени с Aerogel, технология, която е била използвана за изолация на космически совалки. Материалът също е ефективен за предотвратяване на кондензация.

Най-добрият начин да разберете кой е по-добрият материал за изолация е да проверите енергийния рейтинг на вашия прозорец. Това ще ви помогне да определите най-добрата възвръщаемост на инвестицията за вашите пари.

uPVC има по-добра звукоизолация

uPVC е синтетичен полимер, докато алуминият е метал. По-специално, алуминият е добър проводник на топлина. Въпреки това, той може да не е толкова добър изолатор, колкото uPVC.

Най-добрият звукоизолиращ прозорец е вероятно да бъде изработен от комбинация от акустично стъкло и качествен двоен или троен стъклопакет. Все пак uPVC прозорците вършат по-добра работа за звукоизолация от алуминия. uPVC е известен и със своята енергийна ефективност.

uPVC е добър избор на материал за прозорец, защото е издръжлив и не се чупи лесно. Освен това изисква минимална поддръжка. Материалът също така е нетоксичен, когато е в състояние на покой.

Избор между uPVC и алуминиева дограма за витрина на моден бутик - сравнение

uPVC прозорците също са енергийно ефективни, макар и не толкова енергийно ефективни, колкото алуминиевите. uPVC също е устойчив на гниене. Освен това е атрактивен избор на материал. Този материал се предлага в голямо разнообразие от цветове и дървесни ефекти. Освен това материалът е по-плътен от другите материали, така че осигурява добра изолация.

Въпреки това uPVC има и редица недостатъци. Например, може да изтече диоксин в случай на пожар. Освен това може да се обезцвети при силна слънчева светлина. Освен това не е термично ефективен.

За закупуване на дограма София е мястото, където оперира Премиум Пласт. Те са популярни като една от най-добрите фирми за дограма, и с радост ще ви помогнат с каквото ви е необходимо.

By