Композитни фасети


Независимо дали имате неравности по зъбите, оцветяване или други неизправности, композитните фасети могат да решат тези проблеми. Те са добър начин да придадете на усмивката си ярък и равномерен вид.

Композитните фасети са тънки, направени от смола с цвета на зъбите. Те обикновено са изваяни от зъболекар, поставени върху зъбите и полирани, за да осигурят естествен вид. Популярен избор за сред хора, които искат да подобрят усмивката си. Те обаче не издържат толкова дълго, колкото порцелановите фасети.

Преди да изберете фасети, трябва да попитате вашия зъболекар какви опции има. Трябва да се изготви подробен план, съчетаващ вашите желания с реалистични възможности. Добре е да вземете предвид бюджета си. Някои зъболекари предлагат планове за плащане или отстъпки. Ако живеете в София и търсите къде да си направите, разгледайте фасети софия.

Композитните фасети са по-евтини от порцелановите. Те обаче са порести и са по-податливи на раздробяване. Изискват редовна поддръжка и може да се наложи да бъдат полирани.

Композитните фасети могат да издържат от пет до осем години, но трябва да се сменят, когато се начупят. Трябва също така да поддържате добра рутинна хигиена на зъбите и да миете зъбите си два пъти на ден. Избягвайте да дъвчете твърди предмети или да стискате зъби.

Порцелановите фасети са по-скъпи и изискват многократни посещения при вашия зъболекар. Те са издръжливи, но трябва да сте в крак с хигиената на зъбите си. Ако имате навика да скърцате със зъби през нощта, трябва да носите протектор за уста. Освен това са по-податливи на оцветяване от композитните фасети.

Порцеланови фасети

Поставянето на порцеланови фасети е лесен начин да подобрите усмивката си. Тези козметични процедури ви позволяват да коригирате повърхностните дефекти и да прикриете тъмните петна по зъбите. Ще получите вида и усещането за перфектно подравнена усмивка, без болката и разходите на традиционните скоби.

Първата стъпка, е да определите дали сте добър кандидат за процедурата. Първоначалната консултация със зъболекар ще ви помогне да определите вашите нужди и дали порцелановите фасети са правилното лечение за вас или не. Зъболекарят може да направи рентгенови снимки или да вземе отпечатъци от зъбите ви, за да определи дали имате зъбни несъвършенства, които да бъдат коригирани.

След това ще премахне малко количество емайл от засегнатия зъб. Това се прави, за да може фасетата да лежи наравно с венците. Зъболекарят може да използва анестетик, за да обезчувстви зъба, така че да не усетите процеса на отстраняване.

След отстраняване на емайла, зъболекарят ще използва отпечатък с висока разделителна способност, за да го изпрати в зъботехническата лаборатория. Отпечатъкът ще се използва за създаване на работещ модел.

Може да се наложи да се върнете за второ посещение, за да Ви бъдат поставени порцелановите фасети. По време на това посещение, вашият зъболекар ще определи дали са правилния цвят и размер за вас. След това зъболекарят ще направи всички необходими корекции на фасетите, за да се увери, че пасват перфектно.

След около седмица може да започнете да изпитвате известна чувствителност към горещи и студени храни. Можете да избягвате много студени или горещи храни през това време.

Преди да вземете решение за порцеланови фасети за зъби, уверете се, че сте в дентална практика, която е посветена на артистичната цялост и грижата за пациента. Зъболекарят трябва да е чувствителен към вашия принос и да приема добре вашите идеи.

Най-добрите фасети ще издържат поне десет години. Новите видове порцелан са по-издръжливи и по-здрави от оригиналните.

By