Здраве,  Нещо за теб

Ползите за красотата от канабиса – пробивът в грижата за кожата, от който се нуждаете сега

Маслото от канабис се превърна в актуалната съставка за грижа за кожата. От почистващ продукт, подходящ за чувствителна кожа, до маска за през нощта – продуктите на основата на канабис се появяват навсякъде. И за това има основателна причина: канабиноидите като THC и CBD се оказват мощни противовъзпалителни средства с антиоксидантни свойства. Те също така са естествени овлажнители, които могат да извличат влагата от въздуха и да я задържат в кожата ви. И така, какво означава това за рутинните ви процедури за красота? Нека да го разгледаме…

  

Защо е важно да използвате продукти за грижа за кожата на основата на канабис

Има много причини, поради които трябва да включите продукти за грижа за кожата на основата на канабис в рутинната си програма. На първо място, той е 100% естествен. В тях няма добавки, консерванти, ароматизатори, изкуствени оцветители или други токсични съставки. Не е нужно да се притеснявате, че вредните химикали ще навлязат в кръвния ви поток и ще причинят увреждане на органите ви. Продуктите за грижа за кожата на основата на канабис са също така чудесен избор, ако сте алергични към някои съставки в други продукти за грижа за кожата, като алое, кокосово масло, масло от ший, минерално масло или пчелен восък. Може също така да помислите за продукт на основата на канабис, ако търсите вариант без жестокост.

 

  Съвети за включване на грижа за кожата с канабис

Ако тепърва започвате да включвате продукти за грижа за кожата с канабис в рутинните си процедури, има няколко лесни съвета, които да запомните. На първо място, започнете бавно. Не искате да се впуснете в използването на маска и серум още първия ден. Кожата ви се нуждае от време, за да се адаптира към новите продукти, и трябва да оставите канабиноидите да започнат да действат. Що се отнася до дозировката, няма универсален отговор за всички. Всичко зависи от продукта. Започнете с ниска доза и я увеличавайте с течение на времето, докато откриете своята благоприятна точка. Важно е също така да се отбележи, че усвояването на канабиноидите през кожата става по-бавно, отколкото при перорален прием. Ето защо е толкова важно да не бързате.

 

Заключение

Маслото от канабис се използва от хиляди години като помощно средство за красота и здраве. Канабиноидите, открити в канабиса, имат антиоксидантни, противовъзпалителни и антимикробни свойства, които могат да помогнат за подобряване на кожни състояния като акне и екзема. Те също така са естествени овлажнители, които могат да изтеглят влагата от въздуха и да я задържат в кожата ви. Всичко зависи от продукта. Започнете с ниска доза и я увеличавайте с течение на времето, докато откриете своята благоприятна точка. Важно е също така да се отбележи, че усвояването на канабиноидите през кожата става по-бавно, отколкото при перорален прием.

Коментарите са изключени за Ползите за красотата от канабиса – пробивът в грижата за кожата, от който се нуждаете сега