Разни

Има ли правила за правилно съхранение на спално бельо?

Вярвам, че всеки поне веднъж се е замислял как правилно да съхранява спално бельо и как да се грижи за него – така че да остане в добро състояние възможно най -дълго. Ще ви кажа как да го направите.

Спалното бельо трябва да се сменя поне веднъж седмично. Можете да изберете конкретен ден от седмицата за това – този подход винаги ще ви позволи да знаете точно датата на предишната промяна на комплекта.

Преди пране спалното бельо трябва да бъде сортирано по цвят и състав, за да се запази яркостта на нюансите и да не се смесва „палитрата“ от комплекти. Не трябва да се пере заедно с дрехи и други продукти, за да не се повреди доста тънката материя.

Памукът и сатенът трябва да се перат при 40 до 60 ° C, синтетичните материали при 30 до 40 ° C, бамбукът и тензелът при 40 ° C, коприната при деликатен цикъл при 30 ° C.

Ако етикетът е премахнат и не знаете състава на тъканта, не трябва да перете комплекта при температура над 40 ° C и трябва да изберете не повече от 500 оборота за центрофугиране.

Важно е да запомните, че спално бельо се пере, като обърнете калъфките за възглавници и завивките на обратната страна. Така че всички шевове и ъгли се разтягат добре, а от предната страна структурата на влакната не се нарушава.

Както при другите текстилни изделия, най -добре е да перете прането си с мек течен препарат. Добре е да ги допълвате с балсами, които се грижат за влакната и оставят приятен аромат.

Когато перете детски комплекти, както и спално бельо на страдащите от алергии, не използвайте ароматни почистващи препарати и балсами. По -добре е да изберете специализирани или неутрални продукти без изразени миризми.

Не трябва да се използва хлорно избелващо средство – дори когато перете бяло пране. Такива средства развалят сянката на тъканта и нарушават нейната структура: влакната стават по -крехки, замърсяват се и се разкъсват по -бързо.

Коментарите са изключени за Има ли правила за правилно съхранение на спално бельо?